IHMEKAMMARI

Hiukan omaa, paljon lainattua ja jotain varastettua löytyy Atte Pajun ja Kimmo Heikkilän luomasta Ihmekammarin oudon vinksahtaneesta kuvastosta. Värikkäät koulutaulut ovat kuin sarjakuvan ruutuja, osia isosta tarinasta joka poukkoilee eri suuntiin katsojan mielikuvituksen mukaan.

Kolorisaatio A. 50 x 70 cm. Vedoksia 4 kpl.  Kuunkierron pimeä puoli (B-C-A). 50 x 70 cm. Vedoksia 4 kpl.    Paluu Marrakechista 1973. 70 x 50 cm. Vedoksia 4 kpl.  Viidenkympin villitys. 50 x 70 cm. Vedoksia 4 kpl.

KATSO TEOKSET >>>

Pajun ja Heikkilän tavoitteena on Ihmekammari-projektissa löytää kuvantekemisen ilo ja seikkailu. Elämää suurempaa, uutta luotaavaa, angstista nykytaidetta nämä teokset eivät ole, pikemminkin höyrähtänyt tutkimusmatka menneeseen. Teosten syntyprosessi on ollut nopeaa ja sattumanvaraista, usein pieleen mennyt kokeilu onkin paljon mielenkiintoisempi kuin alkuperäinen ajatus.

Ihmekammari -nimitys tulee saksankielisestä termistä Wunderkammer (englanniksi Cabinets of wonder/curiosities). Kuriositeettikabinetti tarkoitti renessanssin aikaan  kokoelmaa esineitä ja asioita joita ei ollut vielä välttämättä nimetty tai tunnistettu. Sekä oikeita, että keinotekoisesti tehtyjä. Katsojan omalla tulkinnan vapaudella oli ratkaiseva rooli: esineiden ja kokoelman merkitys sai vaihtua katsojan tulkinnan mukaan.

Ihmekammarin ensimmäinen julkinen esittäytyminen Varkauden kulttuurikahvila Peltolassa >>>   30.6. – 5.7.2015

KATSO TEOKSET >>>

(kokoelma päivittyy jatkuvasti)

This is a unique website which will require a more modern browser to work!

Please upgrade today!